Apelezi la un consilier pentru dezvoltare personală atunci când nu știi exact ce vrei sau pe ce drum să o iei. Foarte mulți dintre noi ne confruntăm cu imposibilitatea de a lua decizii și rămânem în această paradigmă pentru lungi perioade de timp. Un specialist te poate ghida să afli ceea ce îți doreșți cu adevărat, ce este valoros și potrivit pentru tine, în ce etapă a vieții tale te afli.

Apelezi la consiliere atunci când știi ce vrei, dar nu știi foarte bine calea pe care să o urmezi. În această etapă terapeutul te sprijină în stabilirea obiectivelor, în alegerea unui plan de acțiune, în estimarea riscurilor și a obstacolelor ce pot apărea, te susține să faci primii pași pe noul drum ales.

Un consilier pentru dezvoltare personală te sprijină să depășeșți blocajele care pot apărea în viața personală sau în carieră, să îți dezvolți încrederea în sine, să îți depășești limitele, să îmbunătățești felul în care comunici în relațiile cu cei apropiați sau de business, să descoperi și să rezolvi acel aspect care nu funcționează cum ți-ai dori în viața ta.

Alături de un trup sănătos, pentru o funcționare optimă, e nevoie de un echilibru interior pe care mulți dintre noi nu reușim să-l dobandim. Dezvoltarea personală este un antrenament ca și fitness-ul. Un antrenament care te ajută să modelezi acea parte interioară pe care simți că e necesar să o transformi pentru a trăi în echilibru, în armonie cu tine și cu cei din jur bucurându-te de fiecare provocare întâlnită ca pe o posibilitate din care mai poți învăța ceva.