PSIHOLOGIE  & CONSILIERE PENTRU DEZVOLTARE PERSONALĂ

Consiliere individuală

Consilierea individuală este un proces în care clientul este susținut și ghidat în înțelegerea, acceptarea și asumarea situațiilor de viață pe care le întâmpină prin stabilierea unor obiective de lucru, adoptarea unor strategii și a unor comportamente noi. Depresia, atacurile de panică, fobiile, divorțul sau despărțirea, problemele sexuale, decesul unei persoane dragi etc. sunt situații de viață cu care oricine se poate confrunta și pentru care este nevoie de efort susținut pentru a le depăși cu succes, iar consilierea este o soluție eficientă în acest sens.

Consiliere de cuplu

Absența unei comunicări eficiente și reale, a scopurilor și dorințelor comune, lipsa de respect, abuzurile, sunt câteva dintre motivele care generează cele mai multe conflicte din cadrul cuplurilor. Acestea nerezolvate, în timp, conduc la destrămarea cuplului. Consilierea de cuplu încearcă armonizarea viziunilor asupra vieții celor doi prin promovarea și susținerea unor principii de bază cum ar fi: respect, dragoste, egalitate, cooperare și grijă unul față de celălalt.

Consilierea în carieră

Consilierea în carieră se adresează celor care au nevoie de orientare și susținere în procesul de selecție a job-ului ideal sau de adaptare la locul de muncă actual. Consilierul îl ajută pe candidat să afle care sunt aptitudiile necesare pentru meseria sau postul vizat, să își descopere preferințele și interesele pentru un anumit domeniu și să își evalueze cât mai realist șansele de reușită prin identificarea punctelor tari, a oportunităților, a punctelor slabe și a amenințărilor.