Servicii 2018-09-28T14:31:13+00:00

Servicii

Evaluare posturala

Este foarte importanta pozitia coloanei pentru a scapa de dureri si a obtine un randament optim in procesul de remodelare corporala. Evaluarea posturala  a intregului organism, incepand de la pozitia picioarelor  continuand cu pozitia coloanei, pana la pozitia capului. Orice afectiune de postura ne influenteaza evolutia motrica (evaluare motorie).

Evaluare musculara

Evaluarea paticulara a tonusului fiecarui muschi in parte. In pofida aspectului simetric al corpului uman, acesta prezinta nenumarate dezechilibre musculare, ce ne pot influenta postura, randamentul  zilnic, sau pot duce pana la dureri sau incapacitate motrica. In fitness este necesar ca muschii sa fie simetric dezvoltati pentru a obtine o remodelare corporala eficienta si cu un aspect vizual cat mai placut.

Evaluare corporala

Evaluarea compozitiei tesuturilor corporale. Corpul uman este format din glucide, lipide, proteina si apa. Pentru a avea un corp sanatos si cu un aspect modelat corect este necesar ca raportul celor 4 componente sa fie echilibrat.

Psihologie

Evaluare si terapie. Mens sana in corpore sano. Nu putem mentine un corp sanatos si modelat atata timp cat mintea nu este sanatoasa.

Analize 

Evaluarea compozitiei chimice sangvine si a statusului sanatatii pacientului

Consultanta nutritionala

Stabilirea unui stil de alimentatie propice particularitatii fiecarui individ, in urma unor analize si a statusului sanatatii pacientului. In afara efortului depus pentru a consuma calorii, este foarte important ce aport caloric avem pe parcursul zilei, dar si ce fel de calorii aportam.

Recuperare

Specialistii nostri,  medic de recuperare, medic ortoped si kinetoterapeut va vor ajuta in redobandirea echilibrului corporal.

Kinetoterapie – sau recuperare prin miscare.

Kinetoterapia  este modalitatea prin care pacientul isi poate redobandi aptitudinile motrice. Pentru a putea incepe sedintele este necesara o evaluare, efectuata de catre kinetoterapeut, pentru a stabili terapia pe care o va aplica si obiectivele,  pe care le stabileste impreuna cu pacientul, daca este posibil. De asemenea, in planul de recuperare o importanta influenta o are si medicul ortoped, sau de recuperare, a carui parere va cantari in stabilirea obiectivelor.

Terapiile recomandate pacientilor vor fi personalizate si adaptate afectiunilor, statusului si obiectivelor stabilite.

Un principiu dupa care ne orientam si pe care vrem sa il implementam este: “mai bine prevenim, decat sa tratam”. De aceea in cadrul clinicii avem sedinte de kinetoterapie profilaxica, dedicate preponderent copiilor si adolescentilor, dar fara a exclude din peisaj adultii. In cadrul kinetoterapiei profilaxice, sedintele pot fi individuale sau de grup.

Ortopedie pediatrica

Stilul de viata al copiilor si mai ales al adolescentilor s-a modificat semnificativ in ultimii ani.

Tot mai multi adolescenti incep sa frecventeze salile de fitness, de cele mai multe ori intr un mod neadecvat, netinand cont de particularitatile pe care le prezinta sistemul musculo-articular si scheletic al copilului si adolescentului.

De aceea, multi adolescenti se prezinta cu dureri de spate (lombare, toracale sau cervicale), precum si cu dureri de genunchi sau glezne, sau  traumatisme musculare.

Perioada de adolescenta este una de modificari intense, atat endocrine si metabolice, cat si de maturizare scheletala.

De asemenea, stilul de alimentatie mult modificat (alimente bogate excesiv in carbohidrati, dulciuri si bauturi carbogazoase) duc la cresterea excesiva in greutate, de la supraponderabilitate la obezitate.

Acesti copii si adolescenti cu exces in greutate sunt cel mai frecvent si sedentari, toate acestea ducand la modificari de postura si chiar deformari severe ale aparatului musculo-scheletal (cifoze, scolioze, genunchi deformati in X, etc.).

Medicul nostru ortoped pediatru efectueaza o evaluare complexa pentru a aprecia statusul fiecarui adolescent, inainte ca acesta sa intre intr-un program personalizat de fitness.

Ortopedie

Medicul ortoped din echipa noastra asigura un consult de specialitate tuturor acelora care doresc sa inceapa un program de fitness si care s-au confruntat cu diverse probleme de tip ortopedic de-a lungul timpului (dureri de spate, dureri articulare, persoane sportive care prezinta leziuni musculo-ligamentare, persoane sedentare, care prezinta in general dureri de spate prin asezarea prelungita la birou sau in scaunul auto).

Este foarte important pentru noi sa asiguram o stare de confort si un potential de lucru adecvat la intrarea intr-un program de fitness, astfel incat sa obtinem impreuna rezultatele dorite si in conditii de siguranta, atat pentru adolescenti cat si pentru adulti.

De aceea, Kinetoterapeutul din echipa noastra va realiza un plan terapeutic in functie de deficientele identificate si dupa redresarea acestora, va stabili un program personalizat, adaptat in functie de obiectivele si potentialul fiecaruia.

Medicina generala

Medicul Generalist isi aduce aportul in echipa noastra prin identificarea dezechilibrelor interne (boli generale, boli metabolice, boli endocrine, boli genetice, etc.) si orienteaza spre echilibrarea acestora, astfel incat afectiunile identificate sa nu contraindice starile de efort sau sa impiedice atingerea obiectivelor stabilite in programul de fitness.

Consiliere Nutritionala

Nutritionistul are grija de sanatatea clientilor nostri, identificand parametrii metabolici (glucide, lipide, proteine, minerale, fier, etc. ) si realizand scheme adecvate de nutritie, adaptate statusului fiecaruia.

 

Cand ai nevoie de dezvoltare personala si in ce fel te-ar putea ajuta o sedinta de consiliere

Apelezi la un consilier pentru dezvoltare personala atunci cand nu stii exact ce vrei sau pe ce drum sa o iei. Foarte multi dintre noi ne confruntam cu imposibilitatea de a lua decizii si ramanem in aceasta paradigma pentru lungi perioade de timp. Un specialist te poate ghida sa afli ceea ce iti doresti cu adevarat, ce este valoros si potrivit pentru tine, in ce etapa a vietii tale te afli.

Apelezi la consiliere atunci cand stii ce vrei, dar nu stii foarte bine calea pe care sa o urmezi. In aceasta etapa terapeutul te sprijina in stabilirea obiectivelor, in alegerea unui plan de actiune, in estimarea riscurilor si a obstacolelor ce pot aparea, te sustine sa faci primii pasi pe noul drum ales.

Un consilier penru dezvoltare personala te sprijina sa depasesti blocajele care pot aparea in viata personala sau in cariera, sa iti dezvolti increderea in sine, sa iti depasesti limitele, sa imbunatatesti felul in care comunici in relatiile cu cei apropiati sau de business, sa descoperi si sa rezolvi acel aspect care nu functioneaza cum ti-ai dori in viata ta.

Alaturi de un trup sanatos, pentru o functionare optima, e nevoie de un echilibru interior pe care multi dintre noi nu reusim sa-l dobandim. Dezvoltarea personala este un antrenament ca si fitness-ul. Un antrenament care te ajuta sa modelezi acea parte interioara pe care simti ca e necesar sa o transformi, pentru a trai in echilibru, in armonie cu tine si cu cei din jur, bucurandu-te de fiecare provocare intalnita ca de o posibilitate din care mai poti invata ceva.

Numerologia

Este cea mai veche stiinta de dezvoltare personala fondata de Pitagora, care ne dezvaluie cu acuratete misterul vietii si calea de urmat. Prin  ‘studiul numerelor’ putem sa intelegem viata si lumea prin intermediul energiei si simbolismului numerelor:

  • Intelegand nivelul resurselor de care dispui, impreuna cu capacitatea reala a ta de a-ti sustine dorintele din fiecare moment, vei putea dobandi, astfel, succesul maxim in toate activitatile importante pe care le vei planifica
  • Poti afla care sunt principalele probleme de sanatate la care esti predispus(a), momentul in care acestea se pot acutiza, dar si durata si amplitudinea acestora. Te poate orienta catre un tratament care este cel mai eficient pentru sistemul tau energetic
  • Intelegi in profunzime cauzele care stau la baza dezechilibrelor tale

Consiliere pentru dezvoltare personala

Interventia specializata a consilierului pentru dezvoltarea personala consta in ghidarea, sustinerea si incurajarea clientilor, prin intermediul unor tehnici si instrumente specifice, in vederea sondarii şi relevarii propriilor capacitati si resurse si a constientizarii punctelor critice din existenta proprie si a posibilitatilor de depasire a situatiilor neconvenabile, intr-o maniera particularizata.

 

Programare neuro lingvistica / NLP

Un specialist in domeniu te va ajuta sa te cunosti si sa descoperi multe aspecte ale vietii tale:

  • imbunatatirea comunicarii cu cei din jur si cu tine insuti
  • cresterea stimei de sine si a increderii personale
  • gestionarea si autocontrolul emotiilor prin cresterea inteligentei emotionale
  • eliminarea stresului, frustrarilor si ale convingerilor limitative
  • stabilirea obiectivelor si dobandirea rezultatelor dorite
  • descoperirea zonelor de excelenta personala prin dezvoltarea abilitatilor personale
  • rezultate imediate si de impact in viata profesionala si personala la nivelul performantelor, relatiilor si dinamicii interioare