Servicii

Evaluare posturală

Este foarte importantă poziția coloanei pentru a scăpa de dureri și a obține un randament optim în procesul de remodelare corporală. Evaluarea posturală  a întregului organism, începând de la poziția picioarelor  continuând cu poziția coloanei, până la poziția capului. Orice afecțiune de postură ne influențează evoluția motrică (evaluare motorie).

Evaluare musculară

Evaluarea paticulară a tonusului fiecărui mușchi în parte. În pofida aspectului simetric al corpului uman, acesta prezintă nenumarate dezechilibre musculare, ce ne pot influența postura, randamentul zilnic, sau pot duce până la dureri sau incapacitate motrică. În fitness este necesar ca mușchii sa fie simetric dezvoltați pentru a obține o remodelare corporală eficientă și un aspect vizual cât mai placut.

Evaluare corporală

Evaluarea compoziției țesuturilor corporale. Corpul uman este format din glucide, lipide, proteine și apă. Pentru a avea un corp sănătos și un aspect modelat corect este necesar ca raportul celor 4 componente să fie echilibrat.

Psihologie

Evaluare și terapie. Mens sana in corpore sano. Nu putem menține un corp sănătos și modelat atâta timp cât mintea nu este sănătoasă.

Analize 

Evaluarea compoziției chimice sangvine și a statusului sănătății pacientului.

Consultanță nutrițională

Stabilirea unui stil de alimentație propice particularității fiecărui individ, în urma unor analize și a statusului sănătății pacientului. În afara efortului depus pentru a consuma calorii, este foarte important ce aport caloric avem pe parcursul zilei, dar și ce fel de calorii aportăm.

Recuperare

Specialiștii noștri, medic de recuperare, medic ortoped și kinetoterapeut vă vor ajuta în redobândirea echilibrului corporal.

Kinetoterapie – sau recuperare prin mișcare.

Kinetoterapia  este modalitatea prin care pacientul își poate redobândi aptitudinile motrice. Pentru a putea începe ședințele este necesară o evaluare, efectuată de către kinetoterapeut, pentru a stabili terapia pe care o va aplica și obiectivele,  pe care le stabilește împreună cu pacientul, dacă este posibil. De asemenea, în planul de recuperare o importantă influență o are și medicul ortoped, sau de recuperare, a cărui părere va cântări în stabilirea obiectivelor.

Terapiile recomandate pacienților vor fi personalizate și adaptate afectiunilor, statusului și obiectivelor stabilite.

Un principiu după care ne orientăm și pe care vrem să îl implementăm este: “mai bine prevenim, decât să tratăm”. De aceea în cadrul clinicii avem ședințe de kinetoterapie profilaxică, dedicate preponderent copiilor și adolescenților, dar fără a exclude din peisaj adulții. În cadrul kinetoterapiei profilaxice, ședințele pot fi individuale sau de grup.

Ortopedie pediatrică

Stilul de viață al copiilor și mai ales al adolescenților s-a modificat semnificativ în ultimii ani.

Tot mai mulți adolescenți încep să frecventeze sălile de fitness, de cele mai multe ori într-un mod neadecvat, neținând cont de particularitățile pe care le prezintă sistemul musculo-articular și scheletic al copilului și adolescentului.

De aceea, mulți adolescenți se prezintă cu dureri de spate (lombare, toracale sau cervicale), precum și cu dureri de genunchi sau glezne, sau  traumatisme musculare.

Perioada de adolescență este una de modificări intense, atât endocrine și metabolice, cât și de maturizare scheletală.

De asemenea, stilul de alimentație mult modificat (alimente bogate excesiv în carbohidrați, dulciuri și bauturi carbogazoase) duc la creșterea excesivă în greutate, de la supraponderabilitate la obezitate.

Acești copii și adolescenți cu exces în greutate sunt cel mai frecvent și sedentari, toate acestea ducând la modificări de postură și chiar deformări severe ale aparatului musculo-scheletal (cifoze, scolioze, genunchi deformați in X, etc.).

Medicul nostru ortoped pediatru efectuează o evaluare complexă pentru a aprecia statusul fiecarui adolescent, înainte ca acesta să intre într-un program personalizat de fitness.

Ortopedie

Medicul ortoped din echipa noastră asigură un consult de specialitate tuturor acelora care doresc să înceapă un program de fitness și care s-au confruntat cu diverse probleme de tip ortopedic de-a lungul timpului (dureri de spate, dureri articulare, persoane sportive care prezintă leziuni musculo-ligamentare, persoane sedentare, care prezintă în general dureri de spate prin așezarea prelungită la birou sau în scaunul auto).

Este foarte important pentru noi să asigurăm o stare de confort și un potențial de lucru adecvat la intrarea într-un program de fitness, astfel încat să obținem împreună rezultatele dorite și în condiții de siguranță, atât pentru adolescenți cât și pentru adulți.

De aceea, Kinetoterapeutul din echipa noastră vă va realiza un plan terapeutic în funcție de deficiențele identificate și după redresarea acestora, va stabili un program personalizat, adaptat în funție de obiectivele și potențialul fiecăruia.

Medicina generală

Medicul Generalist își aduce aportul în echipa noastră prin identificarea dezechilibrelor interne (boli generale, boli metabolice, boli endocrine, boli genetice, etc.) și orientează spre echilibrarea acestora, astfel încât afecțiunile identificate să nu contraindice stările de efort sau să împiedice atingerea obiectivelor stabilite în programul de fitness.

Consiliere Nutrițională

Nutriționistul are grijă de sănătatea clienților noștri, identificând parametrii metabolici (glucide, lipide, proteine, minerale, fier, etc.) și realizând scheme adecvate de nutriție, adaptate statusului fiecăruia.

 

Când ai nevoie de dezvoltare personală și în ce fel te-ar putea ajuta o ședință de consiliere

Apelezi la un consilier pentru dezvoltare personală atunci când nu știi exact ce vrei sau pe ce drum să o iei. Foarte mulți dintre noi ne confruntăm cu imposibilitatea de a lua decizii și rămânem în această paradigmă pentru lungi perioade de timp. Un specialist te poate ghida să afli ceea ce îți dorești cu adevarat, ce este valoros și potrivit pentru tine, în ce etapă a vieții tale te afli.

Apelezi la consiliere atunci când știi ce vrei, dar nu știi foarte bine calea pe care să o urmezi. În această etapă terapeutul te sprijină în stabilirea obiectivelor, în alegerea unui plan de acțiune, în estimarea riscurilor și a obstacolelor ce pot apărea, te susține să faci primii pași pe noul drum ales.

Un consilier penru dezvoltare personală te sprijină să depășești blocajele care pot apărea în viața personală sau în carieră, să îți dezvolți încrederea în sine, să îți depășești limitele, să îmbunătățești felul în care comunici în relațiile cu cei apropiați sau de business, să descoperi și să rezolvi acel aspect care nu funcționează cum ți-ai dori în viața ta.

Alături de un trup sănătos, pentru o funcționare optimă, e nevoie de un echilibru interior pe care mulți dintre noi nu reușim să-l dobândim. Dezvoltarea personală este un antrenament ca și fitness-ul. Un antrenament care te ajută să modelezi acea parte interioară pe care simți că e necesar sa o transformi, pentru a trăi în echilibru, în armonie cu tine și cu cei din jur, bucurându-te de fiecare provocare întalnită ca pe o posibilitate din care mai poți învața ceva.

Numerologia

Este cea mai veche știință de dezvoltare personală fondată de Pitagora, care ne dezvaluie cu acurațete misterul vieții și calea de urmat. Prin  ‘studiul numerelor’ putem să înțelegem viața și lumea prin intermediul energiei și simbolismului numerelor:

  • Înțelegând nivelul resurselor de care dispui, împreună cu capacitatea reală a ta de a-ți susține dorințele din fiecare moment, vei putea dobândi, astfel, succesul maxim în toate activitățile importante pe care le vei planifica
  • Poți afla care sunt principalele probleme de sănătate la care ești predispus(ă), momentul în care acestea se pot acutiza, dar și durata și amplitudinea acestora. Te poate orienta către un tratament care este cel mai eficient pentru sistemul tau energetic
  • Înțelegi în profunzime cauzele care stau la baza dezechilibrelor tale

Consiliere pentru dezvoltare personală

Intervenția specializată a consilierului pentru dezvoltarea personală constă în ghidarea, susținerea și încurajarea clienților, prin intermediul unor tehnici și instrumente specifice, în vederea sondării și relevării propriilor capacități și resurse și a conștientizării punctelor critice din existența proprie și a posibilităților de depașire a situațiilor neconvenabile, într-o manieră particularizată.

 

Programare neuro lingvistica / NLP

Un specialist în domeniu te va ajuta să te cunoști și să descoperi multe aspecte ale vieții tale:

  • îmbunătățirea comuniării cu cei din jur și cu tine însuți
  • creșterea stimei de sine și a încrederii personale
  • gestionarea și autocontrolul emoțiilor prin creșterea inteligenței emoționale
  • eliminarea stresului, frustrărilor și ale convingerilor limitative
  • stabilirea obiectivelor și dobandirea rezultatelor dorite
  • descoperirea zonelor de excelență personală prin dezvoltarea abilităților personale
  • rezultate imediate și de impact în viața profesională și personală la nivelul performanțelor, relațiilor și dinamicii interioare